kolmapäev, 6. mai 2015

nanoPruul Vöötkakk

Sissekanne 311 - nanoPruul Vöötkakk 


Sweet Stout
4,5 vol

Olles ise Vöötkaku versiooni kodusest pruulist proovida saanud, siis on päris põnev seda nüüd võrrelda Genikas pruulitud suurtootmisega. Õlu avanes vaikse susinaga, kuid klaasi valades vahutas ikka metsikult - umbes neljandik pudelist jäi klaasi valamata ja seetõttu ka segunes see lõpp pärmiga.

Värvus õlles punakas-tumepruun, vahukiht kergelt pruunikas - kuid see kadus kähku kirmeks. Aroom on kohvine-šokolaadine - kuid eralduva vurtsu tõttu ka päris vürtsikas.

Maitse on keskmise kehaga, siidine ja piimašokolaadine - kahjuks on karboniseeritus päris tugev ning rikub selle pehme ja õrna maitseelamuse. Lõppmekk on magus ja pikk - on tunda kaerahelveste pehmust ning leebet humalate mõrkjust.

nanoPruuli Vöötkakk on paras sissejuhatusprojekt inimesele, kes veel vaikselt pistab oma nina käsitööõllede maailma ja eriti tumedate tökatite vängesse õhkkonda. Vöötkakk on selline pehme ja leebe, kuid lihtne maitseküllane esimene samm - annan näpu ja lõpuks võtab kogu käe!

Hinnang oleks Vöötkakul kõrgem, kuid kahjuks karboniseeritus rikkus natuke maitset, samuti 25% õllest oli rikutud tänu pärmiga segunemisele.

Hinnang 7