teisipäev, 24. märts 2015

nanoPruul Pelgulinna Õlu

Sissekanne 243 - nanoPruul Pelgulinna Õlu


American Pale Ale
4,3 vol

nanoPruuli blogi on lihtsalt suurepärane õppematerjal, kui soovid ise kodus õlu pruulida. Viska kindlasti pilk peale ning step-by-step saad asja selgeks.

Antud pruulikoja teine ametlik pruul sai nimeks Pelgulinna Õlu ning pruulitud on see 2014. aasta lõpupoole Genika Õllemeistrites. Suveks on tulemas ka uus ja värske partii antud õlut. Antud õlle sildil Pelgulinnale omaselt ratta ja traksidega noormees, kel soni peas. Jube kahtlaselt meenutab see karikatuur antud pruulikoja pruulmeistrit ennast. Hea töö!

Väga selge-klaar ja kuldne värvus, valge vahukiht on matsakas, suur hulk mulle kihutab klaasist välja. Aroom on väga hea ja värske - siin on sidruni hapukus koos leivase magususega.

Sidruni hapukus on õllel kogu maitses - see vast on olnud ka eesmärk, hea janukustutajana. Lisaks on siin kuusevaiku koos linnaste magususega. Järelmekk on sidruniline ning vaigune-pärmine.

Suhteliselt kõrge karboniseeritusega, tsitruseline-mõrkjas kerge joogiõlu - noh, kui tuled saunalavalt, siis klaasitäie kõmmutaks küll kohe sisse.

Hinnang 5