teisipäev, 24. märts 2015

Kochi Ait Munk

Sissekanne 244 - Kochi Ait Munk


Dark Bock
6,0 vol

Hiljuti tuli Kochi Ait pruulikoda lagedale 7 erineva käsitööõlle pudeliversiooniga. Tundub, et nad soovivad kohe pauguga ust lahti lüüa - craft-õlle sõpradele tähendab see aga korralikku tempot, sest uusi pruulikodasid ja õllesid tuleb meeletult palju peale.

Minu esimesed 2 proovimist (pilsner ja hele laager)  antud pruulikojalt ei tekitanud just suuri emotsioone - pigem, "njah, nüüd on nad proovitud" tunde. Loodame antud tumedast bockist väheke rohkem.

Kastanipruunil õllel on kerge beežikas vahukiht, mis kadus kähku. Aroom on väga magus, linnaseliselt magus koos õunte hapukusega.

Maitse on tugevalt karamelline, mis areneb maitses kõrbenud karamelli mekiks - ja see ei ole meeldiv. Lisaks on veel puuviljane, leiab ka näpuotsaga pähkleid - kuid üllataval kombel on suhteliselt vänge ploomise alkoholi nüanss. Õlle soojenedes see maheneb.

Kochi õlledest siiamaani lemmik - kuid siiski naljaka maitsetasakaaluga õlu. Maitseid ei sulandu väga loomulikul moel ning seetõttu jääb õhku mitmeid küsimusi.

Hinnang 6