teisipäev, 21. juuni 2016

Veldi Reeder James

Sissekanne 563 - Veldi Reeder James


APA
5,0 vol

See oli alles eelmisel suvel, kui uus ja värske Veldi pruulikoda päris ägedate õlledega ukse lahti lõi. Minu arvates on nende porter ja belgian ale suurepärased joogid. Kahjuks aga suurem osa nende järgnevatest õlledest on olnud alla keskmise ja minu suurt innustust kõvasti alla tõmmanud. Tõesti nüüd loodan, et Veldi koos enda tütardega on saanud hakkama ühe suurepärase APAga.

Õlle värvus on hägune ja tumepruun. Kergelt beežikas vahukiht vajus kirmeks. Aroom nüüd küll APAle omane ei ole - kui tavaliselt ootan sealt mahlast, tsitruselist ja troopilist plahvatust, siis antud õlle puhul on siin tunda pigem pähkliselt karamellist ja linnaselist magusat aroomi.

Oeh, mis maitse see nüüd siin on - selline kergelt vesine, karamelliselt magusamapoolne ning mustalt mõrkjas. Samas on lõppmekk linnaseline ja hapukas. Maitse kusjuures meenutab mitte käärinud õlle virret - selline tunne, et poole käärituse pealt on pärm ära tapetud ning õlu pudelisse pandud. APAst on asi kaugel ning ega ta ka mingi muu õllestiilina kahjuks nauditav ei ole.

Nujah, jälle üks poolik katsetus. Õllesõprade kannatus vast katkeb varsti - sest sellist balansserimata ja hädist jooki inimesed ju teist korda ei osta. Soojenedes asi ei parane - üsna halb!

Hinnang 4