teisipäev, 31. mai 2016

Vaat Witty Nelson

Sissekanne 549 - Vaat Witty Nelson


Witbier
5,5 vol
Pruulitud De Proefbrouwerij

Vaat Pruulikoda on taaskord oma sammud De Proefbrouwerij pruulikotta Belgias seadnud. Eelmisel talvel valmis neil seal ka RIS nimega Jailhouse Brew.

Õlle värvus on helekollane ning klaarilt selge. Säravvalge vahukiht vajus Wittyl aga üsna kiiresti kirmeks. Aroom on Belgiapäraselt särtsakas ja kergelt vürtsikas - sidruniline hapukus on tõesti värskendav.

Maitse on hapukas, samas on üsna kerge kehaga õllel põnevalt mänglemas linnaseline magusus. Aga siis keskmaitses lööb see Witty kohe labidaga vastu kukalt - mängu tuleb korralikult happeline laim ja see kestab pikalt suus kogu lõppmaitse. Kuid see on naturaalse ja värskendava maitsega ning suurepärases tasakaalus. Tavaliselt keerab see laimi maitse kuidagi läägeks ära, aga siin on see küll piiri peal vänge, aga samas igati mõnusas tasakaalus.

Nonii, kõik te Corona fännid, kes surute enda pudelisse võimalikult palju laimi, et seda jooki meeldivaks muuta. Witty Nelson on tulnud, et teie suvi kergemaks ja meeldivamaks muuta. Soovitan külmalt tarbida soojal rannal.

Hinnang 8