pühapäev, 15. mai 2016

Sori Ménage á Trois

Sissekanne 541 - Sori Ménage á Trois


Triple IPA
9,2 vol / 93 IBU

Sori õllekorkidel on loosung - "Serious Beer For Not So Serious People". Ja täna ma tõesti loodan, et nad on lõpuks mõne tõsiseltvõetava õllega ka hakkama saanud. Sest siiamaani on nende õlledega ikka pigem olnud "Not So Serious Beer For Stupid People"

Õllel on tumekuldne värvus ning valge vahukiht on igati püsiv (sellise kangusega õlle kohta). Aroom on triple IPA-le omaselt hullumeelne - metsikus koguses troopilisi puuvilju, mis segunevad rohuse mõrkjuse ning kuusevaiguga.

Maitse on raske kehaga, veniv humalasiirup. Kui esmamekk on puuviljane ja värske, siis edasine maitseelamus muutub kui virsikumarmelaadiks, mis seguneb rosinase magususega. Kogu see magusus lahtub õnneks järelmekiga, mis on tsitruseliselt särtsakas ning rohuselt mõrkjas. Õlle soojenedes lööb välja terav alkoholimekk.

Peab tunnistama, et Sori ei ole oma eelnevate pruulidega absoluutselt hiilanud ning tihti on lausa pettumust valmistanud. Kuid seekord on nad korraliku asjaga hakkama saanud ning klaasike on külmana võttes nauditav.

Hinnang 8