teisipäev, 10. mai 2016

Kikka Vikaht


Sissekanne 538 - Kikka Vikaht

Strong Pale Ale
11,0 vol / 35 IBU
Pudeldatud 19.09.2015


Olen täna tubli olnud - kõvasti tööd rabanud ning ka 11km sai jooksurajal läbitud. Ja kohe on algamas Eurovisioon ning seetõttu premeerin end ühe geniaalsema Eesti kodupruulikoja õllega. Vikaht on Kikka ülevindi väljendus Belgia Strong Ale õllestiilist - neile omaselt on nad siin ikka kõvasti üle pannud nii estrite sisalduse kui ka kanguse osas. Ühesõnaga paras Vikaht.

Pruulmeistrite sõnul on see õlu õllesõpradele kes on tüdinenud IPA-dest ja otsivad mingit põnevat vaheldust.

Õlle värvus on hägune ja oranž ning vahukiht on sellise kangusega õlle kohta võimsalt matsakas, püsiv ja kreemine. Aroom on põnev - jah, karamelline, magus ja vürtsikas, kuid lisaks veel india pähkleid meenutavalt õlijas ja kergelt hapukas.

Maitse on siin oi oi kui raske ja veniv. Likööriselt magus ja vürtsikas - keelel lööb see Vikaht tantsu Kreeka Eurovisooni laulule omaselt rütmikalt ja minu jaoks meeliülendavalt. Tummised ploomid, aprikoosimoos ja mesised rosinad - selline kompott on siin koos, et ohooo. Lõppmekk on mõrkjas, magus ning soojendav. Esimest korda andis märku endast kange alkohol, kui soe jutt kurgust alla jooksis. Suurepäraselt on see pehme magustoidu taha ära peidetud - ses osas on jah paras Vikaht, jood ja naudid senikaua, kuni jalust niidab.

Suurepärase maitsetasakaaluga tummine ja kvaliteetne magustoit. Kikka Pruulikoda suudab mind ikka veel üllatada. Võin julgelt öelda, et see on parim Belgiapärase stiili esindaja, mida Eesti tegijatelt maitsta olen saanud (nii ametlike kui koduste pruulmeistrite poolt). Super töö ning selline õlu tuleks panna veel paariks aastaks keldrisse seisma - siit tuleb veel tulevikus väga ägedaid maitsenüansse välja.

Hinnang 10+