reede, 28. aprill 2017

Õllenaut Visa Piiga

Sissekanne 801 - Õllenaut Visa Piiga


Nisuõlu
5,5 vol

Õllenaut valmistub vaikselt juba kuumaks kevadeks ja suveks ning valminud on värskendav nisuõlu. Hiljuti lugesin läbi 2 raamatut nisuõllede pruulimisest ja olen just enda suvist nisuõlleretsepti timmimas ning otsin inspiratsiooni ka antud joogist.

Oranžika helgiga kuldne õlu omab valget vahukihti ning aroom on ühele Saksa nisukale omane - hapukas-vürtsikas ja magus, samas kergelt omamoodi ja metsapoole on kommine magusus just soojenedes välja löömas. Saksa nisukalt ootaks väheke hägusemat pilti - antud juhul asi üsna klaarselge. Kuid suures plaanis pole vahet, peaasi et hästi maitseks.

Maitse on keskmise kehaga, tugeva ja särtsaka mulliga ning hapukas. Selline tunne on, et klassikalist nisupärmi siin nüüd küll kasutatud ei ole - pigem šampanjapärmi, mis annab hapuka-pärmise meki (jah, just pärmise ja selline hapukus on ka Pihtla koduõllel tekitatud pagaripärmi poolt). Tsitruseline värskus mängleb maisise ümmarguse olekuga. Lõppmekk on lilleliselt mõrkjas, nätsukommine ja naljakalt magus.

Klassikaliselt värskendavaks nisuõlleks seda nimetada ei saa - liiga palju tugevaid kõrvalmaitseid ning palaval suvepäeval peale viite sellist õlut on oodata ainult pohmakat :) mina ootaksin nisuõllelt kindlasti väiksema FG-ga värskendavalt jooki. Antud hetkel on asi liiga magus ja intensiivne. Aga samas maitsed on erinevad ning mõnele Visale Piigale võib selline šampuselähedase mulliga hele jook ju väga hästi peale minna.

Hinnang 6-