kolmapäev, 29. märts 2017

nanoPruul Nisuvine

Sissekanne 784 - nanoPruul Nisuvine


Nisuvein
11.0 vol
Pruulitud Õllepood Gambrinuse tellimusel

Nisuvein on nüüd küll selline õllestiil, mida ükski Eesti ametlik pruulija pole julgenud veel ette võtta. Igatahes Gambrinuse Õllepood Tartus ja nanoPruul panin pead kokku ja sellise tummise asja nad valmis pruulisidki. Kui ma antud õlut detsembri kuus proovida sain, siis oli see üldkooslus veel ikka päris nurgeline ja alkoholine/atsetoonine. Loodetavasti on 3-4 lisakuud laagerdumist õllele vaod head teinud (PS Gambrinuse esimene õlu oli Radiaator aastast 2015, vt hinnagut siit)

Õlu ise on klaarselge ja tumedalt kuldne, valge vahukiht vajus kirmeks. Aroom on põnev - koduse õunasiidri hapukas-mahlane, samas kaneeline? ja ahjuõunane.

Maitse raske kehaga, ülimaitsekas ja põnev, samas maitsete tasakaal on ikkagi natuke ligadilogadi. Kuid kõigest pikemalt - esmane mekk on siidiselt magus, mahlane, kuid see muutub kiiresti vürtsikalt hapukaks. Lõppmekk on taaskord magus, lausa mesiselt magus, aga samas viskab sisse ahjuõunast magusat ja kaneelist mekki. Keelele jääb mänglema pikalt õunane hapukas mekk koos keemilise mõrkjusega.

Suures plaanis väga põnev jook, kahjuks maitselõpp on kuidagi naljakas ja veel nurgeline. Selline jook tuleks aastaks keldrisse panna, sest kui see lõpp paika loksub, vot siis on tegemist suurepärase joogiga. Sellise õllestiili ettevõtmise eest aga kiidusõnad!


Hinnang 7+